Friday, December 11, 2009

The mouse trap.

... και η ερώτηση για το €1.000.000 είναι:
Ποιο είναι το μοναδικό στοιχείο που έμεινε αναλλοίωτο στον χρόνο στην εξέλιξη του ποντικιού;
Και για να μην μπερδευτείτε, μιλάμε για ποντίκι υπολογιστών, ή αλλιώς το γνωστό μας σε όλους mouse. Μην βιαστείτε να απαντήσετε, η απάντηση μπορεί να φαίνεται εύκολη αλλά δεν είναι.
Όχι, δεν είναι το σχήμα τους. Ξεκίνησαν από ορθογώνιες άγαρμπες συσκευές και κατέληξαν ως διαστημικού σχεδιασμού εργονομικές συσκευές που αγκαλιάζουν το χέρι.
Όχι, δεν είναι το πλήθος των πλήκτων τους. Ξεκίνησαν με 2 πλήκτρα και κατέληξαν με 3 πλήκτρα και λίγο αργότερα με 2 πλήκτρα + scroll wheel. Ή ακόμα και στο μέχρι πρόσφατα "κόλλημα" της Apple, στο mouse με το μονό πλήκτρο.
Όχι, δεν είναι ο τρόπος μεταφοράς της κίνησης. Ξεκίνησαν με την κλασσική "μπίλια", προχώρησαν στα οπτικά ποντίκια και έχουμε φτάσει ήδη στα "ψαγμένα" laser ποντίκια.
Και ποια είναι λοιπόν η απάντηση που κερδίζει όλα τα λεφτά;;; Φυσικά, η επίπεδη κάτω επιφάνειά τους! Και γιατί επίπεδη, μετά από τόσες δεκαετίες εξέλιξης; Γιατί πολύ απλά, το mouse πρέπει να έχει επαφή με το περιβάλλον (μεταφράζεται ως γραφείο) για να καταλαβαίνει τις κινήσεις που του προστάζουμε. Και τι συμβαίνει όταν πιάνουμε ένα ποντίκι και καταλαβαίνουμε ότι δεν στέκεται σταθερό πάνω στο γραφείο αλλά σκαμπανεβάζει σαν να έχουμε τραπέζι ταβέρνας που χρειάζεται προσθήκη χαρτοπετσετών για να σταθεροποιηθεί; Πολύ απλά, το γυρίζουμε τ' ανάσκελα και ψάχνουμε το πρόβλημα. Στο 99,99999999999% των περιπτώσεων, θα ανακαλύψουμε πως έχει γεμίσει τόση μπίχλα στην κάτω του πλευρά που χρειάζεται καθάρισμα. Μην τρομάζετε όμως. Ούτε το να γυρίσετε το ποντίκι ανάποδα προκαλεί ψυχολογικά προβλήματα στην συσκευή, ούτε το να χρησιμοποιήσετε το νύχι σας για να το καθαρίσετε από την μπίχλα θα σας προκαλέσει αρρώστιες ή άλλες λοιπές δυσλειτουργίες στον οργανισμό σας!
Θεωρώ απίστευτο το γεγονός να μπορεί κάποιος να καταφέρει να καθαρίσει ένα ολόκληρο σπίτι γεμάτο σκόνη, αλλά δεν μπορεί να καταφέρει να καθαρίσει ένα ποντίκι το οποίο του βγάζει την πίστη και συμβιώνει μαζί του, τουλάχιστον για το 1/3 της ημέρας του!
Γι' αυτό λοιπόν, πριν απευθυνθείτε στον τεχνικό Η/Υ ή ψάξετε το manual του δύσμοιρου αλλά πάντα αφοσιωμένου mouse, ακολουθείστε τις παρακάτω οδηγίες.
Γυρίστε, ελέγξτε, καθαρίστε. Επαναλάβετε μετά από μένα:
Γυρίστε, ελέγξτε, καθαρίστε.
Γυρίστε, ελέγξτε, καθαρίστε.
Έλεος πια, την δική σας πίστη βγάζει, όχι την δική μου. Εγώ πρέπει να το καθαρίζω;;;

4 comments:

  1. Τεμπέλη!!
    Γκρινιάρη!!!

    ReplyDelete
  2. Σ' ευχαριστώ για τα ζεστά και εποικοδομητικά σου σχόλια.
    Μου δίνεις δύναμη να συνεχίσω :Ρ

    ReplyDelete
  3. KLASIKI PERIPTOSI!!!!
    ASE POU OI PERISOTEROI PISTEYOUN OTI O H/Y EXEI PROBLHMA!!! KAI AN KOITAJOYN TO PONTIKI TOYS EXEI 10 KILA PETRA!!!=100 KILA SKONI!!!

    ReplyDelete
  4. heheehe gamato!!!!

    ReplyDelete