Saturday, March 13, 2010

Internet, απλά μαθηματικά και κοινή λογική. PART 2.

Φίλε μου, πριν συνεχίσεις, υπάρχει και PART 1 παρακάτω! Σε παρακαλώ ξεκίνα από κει, μήπως και βγάλεις στο τέλος κανένα νόημα ;)


Βουρ στο ψητό. Οι φίλοι και οπαδοί της rock και metal σκηνής, θα έχουν ακούσει ήδη για 2 μεγάλα συναυλιακά γεγονότα για το καλοκαίρι που έρχεται. Έρχονται για συναυλία στην Αθήνα, οι Rammstein και οι Big Four. Όταν λέμε Big Four, εννούμε τους Metallica, Slayer, Megadeth και Anthrax. Για τους περισσότερους, αυτό μπορεί να μην λέει και πολλά, αλλά για τους οπαδούς της metal σκηνής αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις θα μπορούσε να εξισωθεί με την άφιξη του Ιησού Χριστού στην Γη για έναν πιστό χριστιανό! Πάμε λοιπόν στο παράδειγμά μας.
Είπαμε internet, απλά μαθηματικά και κοινή λογική. Στο internet λοιπόν, βρήκαμε ότι για να κλείσεις αυτήν την στιγμή και για τις 2 μεγάλες συναυλίες, χρειάζεται να πληρώσεις σε γνωστή εταιρία του χώρου, μέσω internet, 60,50 για την μία συναυλία και 93,50 για την άλλη. Σύνολο 154 ευρώ για 2 συναυλίες. Οι οποίες δυστυχώς είναι σε διαφορετικές ημέρες, με κενό μεταξύ τους, οπότε μπορείτε να φανταστείτε και τα έξοδα μετακίνησης για κάποιον που ζει π.χ. στην βόρεια Ελλάδα. 
Με λίγη έρευνα στο internet, ανακαλύψαμε ότι όλα αυτά τα συγκροτήματα, δεν θα επισκεφτούν φυσικά μόνο την χώρα μας, αλλά και την γειτονική μας Βουλγαρία. Ψάξαμε λοιπόν να βρούμε τιμές εισητηρίων για τις 2 αυτές συναυλίες και καταλήξαμε σε αυτήν την τιμή. 62,34 ευρώ για τις 2 ημέρες!!! Επαναλαμβάνω, 62,34 ευρω τελική τιμή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Να σημειώσω βέβαια ότι ότι στην Βουλγαρία τυχαίνει να παίζουν όλα τα συγκροτήματα σε 2 συνεχόμενες ημέρες, ενώ στην Ελλάδα σε ξεχωριστές ημερομηνίες, αλλά και πάλι συγκρίνετε τις τιμές. 154 ευρώ για Ελλάδα, σχεδόν 61 ευρώ για Βουλγαρία! Κάτω από την μισή τιμή! Επιπλέον σ' αυτές τις τιμές πρέπει να υπολογίσουμε ότι, για να πάει κάποιος οδικώς από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα χρειάζεται να διανύσει περίπου 500 χλμ ενώ για να πάει στην Σόφια χρειάζεται μόνο τα μισά, δηλαδή περίπου 250 χλμ. Υπολογίζοντας και ότι η βενζίνη στην Βουλγαρία είναι πια αρκετά φθηνότερη από την ελληνική, μπορείτε να καταλάβετε το μέγεθος της διαφορά κόστους για ένα τέτοιο εγχείρημα.
Και τώρα θα μου πείτε, η Βουλγαρία έχει τόσο φτηνές συναυλίες γιατί οι κάτοικοί της απολαμβάνουν το 1/4 του μισθού του Έλληνα υπάλληλου. Πώς μπορείς και συγκρίνεις 2 χώρες και τα αγαθά τους, έχοντας τόση μεγάλη διαφορά στους μισθούς, έτσι; Εδώ έρχεται και το τρίτο παράδειγμα που τα ισοπεδώνει όλα. Δυστυχώς, στην Αγγλία δεν παίζουν όλα τα συγκροτήματα που προαναφέραμε για Ελλάδα και Βουλγαρία. Θα παίξουν όμως άλλα μεγάλα συγκροτήματα ανάλογου βεληνεκούς και πολύ περισσότερα στο πλήθος τους. Και φτάνουμε στο ρεζουμέ της υπόθεσης. Για όλα αυτά τα μεγάλα συγκροτήματα που θα παίξουν στην Αγγλία για 3 ημέρες, θα χρειαστούμε αυτήν την στιγμή σχεδόν 153 ευρώ. Δηλαδή 154 ευρώ για 2 ημέρες στην Ελλάδα, 153 ευρώ για 3 ημέρες στην Αγγλία, για μία χώρα που απολαμβάνει σχεδόν διπλάσιους μισθούς σε σχέση με τον μέσο Έλληνα!
Και για όσους δεν πιστεύουν, πάρτε τα ψυχρά νούμερα:





------------------------------------------------------------------------------------------------------

https://shop.ticketpro.gr/el/Event/Detail/542/sonisphere-festival
------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.eventim.bg/portal/en/seatmap/193179/?currency=EUR&disable_gzhandler
--------------------------------------------------------------------------------------
http://www.seetickets.com/sonisphere/price.asp?code=445095&pgroup=1&filler1=id1sonisphere&filler2=multiid1sonisphere&filler3=&dpts=|1|8|11|
---------------------------------------------------------------------------------------


Είπαμε, internet, απλά μαθηματικά και κοινή λογική. Που είναι τελικά η κοινή λογική σ' αυτούς τους αριθμούς; Εγώ πάντως ακόμα την ψάχνω. Κάτι μου λέει ότι παίζει "αρπαχτάν system" στην όλη υπόθεση, όπως γίνεται από αρχαιοτάτων χρόνων σ' αυτήν την ταλαίπωρη χώρα. Τώρα, ποιος θα τ' αρπάξει; Η διοργανώτρια εταιρία; Τα συγκροτήματα; Ο ιδιώτης ή η κρατική αρχή που θα ενοικιάσει τον χώρο; Λίγο με ενδιαφέρει προσωπικά. Η δικιά μου απορία είναι. Να δώσω πολλά σε περίοδο κρίσης για να πάω στην Αθήνα ή να δώσω λίγα για να πάω στην Σόφια; Ε; Δύσκολη απόφαση, δεν νομίζετε; Να σας εκμυστηρευτώ κάτι;
Sofia, here I come!

1 comment:

  1. Ισως για αυτό να μην δουμε αγώνα F1 στην Ελλαδίτσα μας....
    Δεν αφήνει η FIA να χωρίσουμε τα προκριματικά απο τον αγώνα σε δύο ΣΚ :)

    ReplyDelete